Mariënhof

Vanaf 8000
Tot 200 personen
Geen hotel
Amersfoort, Utrecht

Gelegen in het hart van Amersfoort, biedt Stadsklooster Mariënhof een sprookjesachtige setting om te trouwen. Dit historische klooster, met zijn indrukwekkende kloostertuinen en romantische binnenplaats, vormt een trouwlocatie met een uniek karakter. Mariënhof combineert authentieke elementen met moderne accenten, waardoor het een perfecte balans biedt tussen traditionele charme en hedendaagse elegantie.

 

Bij binnenkomst worden jullie en jullie gasten verwelkomd door de serene sfeer van het klooster, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De imposante 10 meter hoge trouwzaal, met haar gewelfde plafonds en sfeervolle verlichting, creëert een magische ambiance voor de ceremonie. De harmonieuze integratie van historische architectuur en moderne faciliteiten maakt Mariënhof tot een unieke plek voor een bruiloft die zowel tijdloos als onvergetelijk is.

 

Mariënhof ademt een rijke geschiedenis uit die perfect samengaat met de diverse stijlen en moderne elementen van de locatie. De locatie is een prachtige weergave van hoe klassieke elegantie en moderne uitstraling naadloos kunnen samenvloeien, wat resulteert in een unieke en veelzijdige trouwlocatie.

De monumentale structuur van Mariënhof, met haar authentieke details zoals oude stenen muren, houten balken en glas-in-loodramen, vormt een indrukwekkend decor om te trouwen. Deze historische details worden aangevuld met eigentijdse accenten en stijlvolle inrichting, waardoor elke ruimte een eigen karakter en sfeer heeft. Of het nu gaat om een intieme viering in een kleinere kamer of een uitbundig feest in de grote zalen, Mariënhof biedt een diversiteit aan ruimtes die aan elke behoefte voldoen.

De combinatie van het oude en het nieuwe maakt Mariënhof tot een plaats waar traditie en moderniteit elkaar ontmoeten, en waar jullie liefdesverhaal in elke hoek een uniek tintje krijgt. De locatie biedt een perfecte balans voor bruidsparen die op zoek zijn naar een locatie met historische diepgang, maar tegelijkertijd een eigentijdse en stijlvolle uitstraling wensen.

 

Trouwen in Mariënhof biedt een scala aan mogelijkheden voor zowel burgerlijke als kerkelijke huwelijksceremonies. De locatie, met zijn eeuwenoude historie en serene uitstraling, creëert een bijzondere ambiance voor het ja-woord. Of jullie nu kiezen voor een traditionele ceremonie in de historische kerkkapel of een meer moderne setting in een van de andere stijlvolle ruimtes, Mariënhof zorgt ervoor dat de ceremonie een weerspiegeling wordt van jullie persoonlijkheid en stijl. De ruimtes binnen het klooster, elk met hun eigen unieke sfeer, staan klaar om getransformeerd te worden tot de perfecte setting voor jullie uitwisseling van geloften.

Neem contact op met deze locatie

Heb je vragen, wil je een bezoek plannen of zou je graag een offerte willen ontvangen?

Contact met Mariënhof

Of kies een van de volgende opties

Image link

Faciliteiten

Overzicht van faciliteiten op deze locatie

 

Voor de ceremonie: 200 personen.

Diner: tot 120 personen.

Feest: tot 200 personen.

 

Zowel binnen als buiten trouwen

Rolstoeltoegankelijk

Locatie is in zijn geheel af te huren

Officiële trouwlocatie

 

Barbecue

Shared dining

Buffet

Menu

Buiten eten

Culinair hoog niveau

Vanaf 8000 euro voor een gemiddelde bruiloft.

Image
Speerpunten
Officiële trouwlocatie
Romantische vibes
Binnen & buiten trouwen
Geheel af te huren
Barbecue
Rolstoeltoegankelijk

 

Binnen de historische muren van Stadsklooster Mariënhof in Amersfoort bevinden zich tal van unieke ruimtes om te trouwen, elk met hun eigen karakter en sfeer, die samen zorgen voor een veelzijdige en aanpasbare locatie voor elke fase van jullie bruiloft. De diversiteit van de ruimtes betekent dat er voor elke wens een passende setting is, van de intieme momenten van de ceremonie tot het bruisende feest in de avond.

  1. De Ceremonieruimtes: Voor de huwelijksceremonie biedt Mariënhof een reeks van prachtige ruimtes. Kies voor de majestueuze hoofdzaal voor een grootse en formele sfeer, of een van de kleinere zalen voor een intiemere en persoonlijkere ceremonie. Elke zaal heeft zijn eigen unieke architecturale details en kan worden ingericht naar jullie wensen.
  2. Ontvangst en Borrel: Na de ceremonie kunnen gasten genieten van een warme ontvangst in de kloostertuinen of op de romantische binnenplaats. Deze buitenruimtes zijn ideaal voor een informele borrel, waar gasten kunnen ontspannen en genieten van de historische sfeer van het klooster.
  3. Het Diner: Voor het diner biedt Mariënhof diverse opties. De Tuinkamer, met uitzicht op de binnentuin, is perfect voor een sfeervol diner. Of kies voor de Rôtisserie voor een meer uitgebreide en formele setting. Elke ruimte kan worden aangepast aan de stijl en het thema van jullie bruiloft.
  4. Het Feest: Sluit de dag af met een spetterend feest in een van de grotere zalen van Mariënhof. Deze zalen zijn uitgerust met moderne voorzieningen om elke vorm van entertainment te ondersteunen, van bands tot DJ's, en bieden genoeg ruimte voor dans en plezier.

Deze diversiteit aan ruimtes maakt Mariënhof tot een flexibele en uitnodigende locatie als jullie houden van stedelijke trouwlocaties. Of jullie nu gaan voor een dag vol traditie of een moderne twist, Mariënhof heeft de perfecte ruimte voor elk onderdeel van jullie speciale dag.

 

De kloostertuinen van Mariënhof zijn een ware oase van rust en schoonheid midden in de stad Amersfoort. Deze tuinen vormen een sprookjesachtige setting  om te trouwen, zoals een ceremonie, receptie of borrel. Omringd door weelderig groen, bloeiende bloemen en de serene sfeer van het klooster, bieden de tuinen een idyllische achtergrond voor zowel ontspannen als romantische momenten. Of het nu gaat om het snijden van de bruidstaart onder de open hemel of het heffen van een toost in de zachte schemering, de kloostertuinen van Mariënhof zorgen voor onvergetelijke momenten op jullie bruiloftsdag. Hier vind je overigens meer trouwlocaties in Utrecht, als jullie graag in deze mooie provincie trouwen.

 

De culinaire beleving in Stadsklooster Mariënhof is een essentieel onderdeel van jullie bruiloft. Het ervaren keukenteam, onder leiding van creatieve chefs, is toegewijd aan het bereiden van voortreffelijke gerechten die elk aspect van jullie speciale dag complimenteren. Of jullie nu kiezen voor een intiem diner in een van de stijlvolle kamers of een groots feest in de Rôtisserie, elk gerecht wordt zorgvuldig samengesteld met oog voor smaak en presentatie.

De keuken van Mariënhof maakt gebruik van verse, lokale ingrediënten om een menu te creëren dat niet alleen de smaakpapillen streelt, maar ook een verhaal vertelt. De chefs werken nauw samen met jullie om een gepersonaliseerd menu te ontwerpen dat past bij jullie thema en voorkeuren. Van elegante hors d'oeuvres tot uitgebreide gangendiners, de culinaire ervaring bij Mariënhof is ontworpen om elke gast te verrassen en te verwennen.

 

De viering van jullie liefde in Stadsklooster Mariënhof wordt een onvergetelijke ervaring. Dit unieke klooster biedt de perfecte setting voor een feestavond vol dans, muziek en vreugde. Of jullie nu kiezen voor een intieme receptie in een van de kleinere kamers of een grootschalige feestavond in de Rôtisserie, Mariënhof heeft de ideale ruimte voor elk type viering.

Elke zaal in Mariënhof beschikt over een unieke sfeer die bijdraagt aan de feestvreugde. De zalen zijn uitgerust met moderne faciliteiten om elk type entertainment, van livebands tot DJ's, te ondersteunen. Of het nu gaat om een elegant bal of een levendige dansavond, het team van Mariënhof zorgt ervoor dat elk detail van jullie feest perfect is georganiseerd, zodat jullie en jullie gasten zich volledig kunnen onderdompelen in het plezier van de avond.

 

Stadsklooster Mariënhof in Amersfoort begrijpt dat elke bruiloft uniek is en biedt daarom de flexibiliteit om jullie grote dag volledig naar wens te personaliseren. Deze historische locatie, met haar verscheidenheid aan ruimtes en instellingen, stelt jullie in staat om elk aspect van jullie bruiloft te customizen, van de ceremonie tot de receptie, het diner en het feest.

  1. Persoonlijke Aanpak: Het toegewijde team van Mariënhof werkt nauw samen met jullie om jullie droombruiloft te realiseren. Van het kiezen van de juiste ruimte tot het afstemmen van de decoratie en het plannen van de dagindeling, elk detail wordt zorgvuldig overwogen om jullie visie tot leven te brengen.
  2. Creatieve Vrijheid in Styling en Decoratie: Mariënhof biedt een canvas waarop jullie creativiteit losgelaten kan worden. Of jullie nu een themabruiloft wensen of een meer traditionele aanpak, de locatie kan getransformeerd worden om jullie persoonlijke stijl te weerspiegelen.
  3. Aanpassen van Culinaire Ervaring: Het culinaire team van Mariënhof is flexibel in het aanpassen van menu's om aan jullie specifieke wensen te voldoen. Of jullie nu voorkeur hebben voor lokale delicatessen, internationale gerechten of specifieke dieetwensen, het team zal zorgen voor een onvergetelijke maaltijd.
  4. Flexibiliteit in Entertainment en Activiteiten: Mariënhof biedt de mogelijkheid om een breed scala aan entertainment en activiteiten te organiseren. Of het nu gaat om een live band, een DJ, of zelfs unieke acts, de locatie kan elk type entertainment accommoderen om jullie avond extra speciaal te maken.

Trouwen in Mariënhof staat garant voor een bruiloft die niet alleen jullie liefde viert, maar ook jullie persoonlijkheden tot uitdrukking brengt. Deze prachtige locatie, gecombineerd met de mogelijkheid om elk element van jullie bruiloft aan te passen, maakt van Mariënhof de perfecte plek om een onvergetelijke dag te creëren die helemaal van jullie is.

Kleine Haag 2, 3811 HE Amersfoort