Landgoed Vollenhoven

Vanaf 11.000
Tot 250 personen
Geen hotel
De Bilt, Utrecht

Welkom op Landgoed Vollenhoven, een prachtige locatie om te trouwen. Een verborgen parel gelegen in De Bilt, dichtbij de bruisende stad Utrecht. Dit landgoed ademt geschiedenis en natuurlijke schoonheid, en vormt daarmee het perfecte decor om onvergetelijk te trouwen.

 

Omgeven door uitgestrekte bossen en idyllische tuinen biedt Landgoed Vollenhoven een serene en romantische setting. Het landgoed bestaat al eeuwen en heeft in de loop der tijd vele verhalen verzameld. Deze historische achtergrond draagt bij aan het unieke karakter van de locatie, waardoor elke bruiloft hier een eigen, speciaal verhaal krijgt.

De centrale ligging van het landgoed, in de nabijheid van Utrecht, zorgt voor een goede bereikbaarheid voor gasten uit verschillende delen van het land. Tegelijkertijd biedt de locatie een ontsnapping uit de drukte van het dagelijks leven. Hier, in de rust van de natuur, kunnen jij en je gasten volledig opgaan in de vreugde en schoonheid van jullie speciale dag.

Trouwen op Landgoed Vollenhoven betekent niet alleen de liefde vieren, maar ook nieuwe herinneringen maken. Het landgoed verwelkomt iedereen die op zoek is naar een intieme en persoonlijke sfeer voor hun trouwdag. Van het intieme ja-woord onder de oude bomen tot de fonkelende lichtjes tijdens de avondreceptie in de historische Oranjerie, elk moment hier belooft magisch te zijn.

 

Het uitgestrekte park van Landgoed Vollenhoven biedt een idyllische achtergrond voor jullie trouwfoto's. Elk pad, elke tuin en elk historisch gebouw op het landgoed vormt een perfecte setting voor tijdloze foto's.

De geliefde theekoepel, met zijn charmante architectuur, is een favoriete plek voor veel bruidsparen. Het vangt de essentie van romantiek en tijdloze elegantie. Wandelen door de bossen van het landgoed, met de zachte belichting van de ondergaande zon, biedt eveneens een prachtig decor voor het vastleggen van jullie liefdesverhaal.

Het Hoofdgebouw: Het imposante hoofdgebouw van Landgoed Vollenhoven is een indrukwekkende achtergrond voor portretfoto's. De historische architectuur en het goed onderhouden terrein bieden een schilderachtige setting voor uw foto's.

De Formele Tuinen: De formele tuinen van het landgoed zijn perfect voor het maken van foto's van bloemen, planten en landschappen. Vooral in de lente en zomer zijn de bloembedden vol kleurrijke bloemen die een prachtig decor vormen voor uw foto's.

De Vijvers: Het landgoed beschikt over meerdere vijvers en waterpartijen. Deze kunnen een rustgevende en sfeervolle achtergrond bieden voor uw foto's. De weerspiegeling van de omringende natuur in het water voegt een extra dimensie toe aan de beelden.

De Bosrijke Gebieden: Landgoed Vollenhoven heeft uitgestrekte bossen met kronkelende paden. Deze zijn ideaal voor portretten in de natuur en bieden tal van mogelijkheden om het spel van licht en schaduw vast te leggen, vooral tijdens de herfst wanneer de bladeren veranderen van kleur.

De Bruggen en Architecturale Elementen: Het landgoed heeft verschillende pittoreske bruggen en architecturale elementen, zoals bogen en poorten. Deze kunnen dienen als interessante compositorische elementen in uw foto's en voegen een vleugje historische charme toe.

Het landgoed staat open voor het vastleggen van deze speciale momenten. Voor bruidsparen die hun bruiloft op Landgoed Vollenhoven vieren, is deze ervaring een onlosmakelijk deel van hun dag, zonder extra kosten. Zo worden jullie herinneringen niet alleen in jullie harten, maar ook in prachtige beelden voor altijd bewaard.

 

De tuinen van Landgoed Vollenhoven zijn een ware oase van rust en schoonheid, een essentieel onderdeel van de magie van deze trouwlocatie. Wandelend door de sierlijke tuinen en langs de vijvers, ervaren jullie en jullie gasten de sereniteit en de natuurlijke pracht van het landgoed. De tuinen, met hun bloeiende bloemen en goed onderhouden paden, bieden niet alleen een prachtige achtergrond voor jullie ceremonie, maar zijn ook een ideale plek voor ontspanning en reflectie tijdens jullie speciale dag.

Neem contact op met deze locatie

Heb je vragen, wil je een bezoek plannen of zou je graag een offerte willen ontvangen?

Contact met Landgoed Vollenhoven

Of kies een van de volgende opties

Image link

Faciliteiten

Overzicht van faciliteiten op deze locatie

 

Voor de ceremonie: 150 personen.

Diner: tot 150  personen.

Feest: tot 250 personen.

 

Zowel binnen als buiten trouwen

Rolstoeltoegankelijk

Locatie is in zijn geheel af te huren

Gratis parkeren

 

Barbecue

Shared dining

Buffet

Menu

Private dining

Image
Speerpunten
Luxe
Binnen & buiten trouwen
Geheel af te huren
Barbecue
Rolstoeltoegankelijk
Gratis parkeren

 

De Oranjerie van Landgoed Vollenhoven is een betoverende locatie voor elk onderdeel van jullie bruiloft. Oorspronkelijk gebouwd om planten te beschermen tegen de kou, is deze ruimte nu een populaire keuze voor huwelijksvoltrekkingen, diners en feesten. Met zijn grote ramen en elegante architectuur biedt de Oranjerie een lichte en luchtige sfeer, die zowel overdag als 's avonds een romantische en sfeervolle setting creëert. De Oranjerie is een veelzijdige ruimte, die zich moeiteloos aanpast aan jullie wensen en de toon zet voor een onvergetelijke viering.

 

Landgoed Vollenhoven, een plek waar diversiteit en keuze centraal staan bij het plannen van jullie perfecte trouwdag. Het landgoed herbergt verschillende prachtige locaties, elk met zijn eigen unieke sfeer en capaciteit, geschikt voor elk deel van jullie viering.

Beginnend met de Oranjerie, een ruimtelijke en lichte locatie, ideaal voor grotere groepen. Deze ruimte, oorspronkelijk bestemd voor het beschermen van vorstgevoelige planten, is nu een populaire plek voor huwelijksvoltrekkingen en feesten, met een charmante uitstraling die elk evenement bijzonder maakt.

Voor een intiemere en meer besloten setting is er het Grote Huis. Dit gebouw is perfect voor kleinere gezelschappen, waarbij elke kamer zijn eigen karakter en verhaal vertelt. De sfeer hier is zowel elegant als huiselijk, waardoor jullie en jullie gasten zich onmiddellijk thuis zullen voelen.

En dan is er nog de Stal den Eijck, een locatie die het midden houdt tussen de grootte van de Oranjerie en de intimiteit van het Grote Huis. Deze locatie biedt een unieke mix van rustieke charme en comfort, ideaal voor een middelgroot gezelschap.

Elke locatie op Landgoed Vollenhoven vertelt zijn eigen verhaal en biedt een unieke achtergrond voor de verschillende momenten van jullie trouwdag. Of je nu droomt van een groots en levendig feest of een intieme en persoonlijke ceremonie, op Landgoed Vollenhoven vind je de perfecte plek om deze dromen werkelijkheid te laten worden.

 

Een ander voordeel van Orangerie Vollenhoven is de mogelijkheid om de locatie exclusief voor jou en je gasten te reserveren. Dit geeft je een gevoel van privacy en intimiteit op je speciale dag. Je kunt de ruimtes aanpassen aan je wensen en hoeft je geen zorgen te maken over ongewenste indringers. Het is jouw dag, en de locatie wordt een afspiegeling van jullie liefde en persoonlijkheid.

 

Landgoed Vollenhoven biedt vaak deskundige ondersteuning bij het plannen en organiseren van je bruiloft. Ervaren evenementencoördinatoren staan tot je beschikking om je te helpen bij het maken van belangrijke beslissingen, het coördineren van dienstverleners en het zorgen dat alles soepel verloopt op de dag zelf. Dit verlicht de stress van het planningsproces en stelt je in staat om te genieten van de voorbereidingen en je trouwdag.

 

Op Landgoed Vollenhoven is aan iedereen gedacht, inclusief de jongste gasten. De aanwezigheid van speciale kinderfaciliteiten zorgt ervoor dat ook zij een onvergetelijke dag beleven.

Voor de kinderen is er een speciale speelhoek ingericht, compleet met een minibar, een springkussen en een gezellige leeshoek. Deze faciliteiten bieden niet alleen vermaak voor de kinderen, maar geven ook de ouders de gelegenheid om volop te genieten van de festiviteiten, wetende dat hun kleintjes veilig en gelukkig zijn.

Deze aandacht voor gezinsvriendelijke voorzieningen onderstreept de toewijding van Landgoed Vollenhoven om een plezierige en inclusieve ervaring voor alle gasten te bieden, ongeacht hun leeftijd​​.

 

Landgoed Vollenhoven staat bekend om zijn uitstekende cateringmogelijkheden, die elke bruiloft omtoveren tot een culinair festijn. Van uitgebreide diners tot feestelijke hapjes, de keuken van het landgoed kan zich aanpassen aan jullie smaak en wensen.

Het diner, vaak gehouden in het sfeervolle Grote Huis of in de elegante Oranjerie, biedt een uitgelezen kans om samen met familie en vrienden te genieten van heerlijke gerechten, bereid met aandacht en vakmanschap. Na het diner transformeert het landgoed in een feestelijke locatie waar gedanst en gevierd kan worden tot in de late uurtjes.

Deze combinatie van heerlijk eten en een levendige feestatmosfeer maakt Landgoed Vollenhoven tot de ideale plek voor een onvergetelijke bruiloftsfeest.

 

Landgoed Vollenhoven biedt het unieke voordeel dat elke fase van jullie trouwdag op één en dezelfde locatie kan plaatsvinden. Dit brengt een naadloze en stressvrije ervaring voor zowel het bruidspaar als de gasten.

Stel je voor: jullie trouwdag begint met een sfeervolle ceremonie in de Oranjerie, gevolgd door een gezellige receptie in de schaduw van eeuwenoude bomen. Daarna kunnen jullie en jullie gasten genieten van een heerlijk diner in het Grote Huis, omringd door de historische grandeur van het landgoed. En als de avond valt, verandert de locatie in een feestelijke setting voor een onvergetelijke avond.

Deze overgang van ceremonie naar feest, zonder de locatie te hoeven verlaten, maakt jullie dag niet alleen gemakkelijker en comfortabeler, maar ook intiemer. Elk moment van de dag vloeit naadloos over in het volgende, waardoor jullie en jullie gasten volledig kunnen opgaan in de viering van jullie liefde.

Trouwen in Orangerie Vollenhoven is een betoverende ervaring omringd door schoonheid, geschiedenis en de warmte van de natuur. Of je nu droomt van een romantische ceremonie in de tuinen of een elegante receptie in de grote zaal, deze locatie biedt talloze mogelijkheden om je liefdesverhaal te vieren. Het is de perfecte plek om de volgende stap in jullie reis samen te zetten en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Trouwen in Orangerie Vollenhoven betekent trouwen op een plek waar dromen werkelijkheid worden.

Utrechtseweg 59, 3732 HA De Bilt