De Koningshof

Vanaf 11.000
Tot 200 personen
Overnachten mogelijk
Urk, Flevoland

Welkom bij De Koningshof, een prachtige trouwlocatie die bekend staat om haar unieke charme en romantische sfeer. Gelegen in het hart van Urk, een van de meest pittoreske vissersplaatsen van Nederland, biedt De Koningshof een perfecte achtergrond voor jullie speciale dag.

Trouwen op De Koningshof onderscheidt zich in  veelzijdige en sfeervolle zalen, geschikt voor zowel intieme bijeenkomsten als grote feesten. Elk detail in De Koningshof is zorgvuldig ontworpen om een romantisch en uniek tintje aan jullie bruiloft te geven. Of jullie nu dromen van een grootse receptie of een kleinschalige, persoonlijke viering, de zalen van De Koningshof kunnen naar wens worden ingericht, waardoor ze perfect aansluiten bij jullie visie.

De zalen in De Koningshof zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook veelzijdig en functioneel. Met verschillende inrichtingsmogelijkheden en meubilair dat past bij elke stijl, kun je de ruimte transformeren om de sfeer te creëren die je voor ogen hebt. Dit maakt De Koningshof een ideale locatie voor elk type bruiloft, van traditioneel tot modern en van formeel tot informeel.

Op deze bijzondere locatie kunnen jullie je een dag lang prins en prinses voelen, omringd door elegantie en schoonheid. De Koningshof belooft niet alleen een onvergetelijke ervaring, maar biedt ook de flexibiliteit om een bruiloft te organiseren die past binnen jullie budget.

Het kiezen voor trouwen op De Koningshof betekent ook genieten van de betoverende omgeving van Urk, een van de mooiste vissersplaatsen van Nederland. Dit hoofdstuk neemt je mee door de pittoreske schoonheid van Urk en hoe deze bijdraagt aan de magie van je bruiloft.

Urk, gelegen aan het IJsselmeer, is niet alleen een populaire toeristische bestemming in Flevoland, maar ook een plek rijk aan geschiedenis en cultuur. De charme van Urk ligt in haar oude dorpskern, historische huisjes, de iconische vuurtoren, en het levendige visserijmuseum. Deze elementen creëren een unieke en authentieke sfeer die je bruiloft extra speciaal maakt.

De omgeving van Urk biedt een schat aan fotomogelijkheden. Van de oude dorpskern met zijn nauwe straatjes tot de rustige havens en de uitgestrekte natuur rondom het IJsselmeer, Urk biedt een idyllische achtergrond voor trouwfoto's. De verschillende monumenten, kerken, en de vuurtoren vormen perfecte decors voor romantische en tijdloze trouwfoto's.

Daarnaast biedt Urk veelzijdige mogelijkheden voor je trouwfeest. Of je nu een intieme viering wenst of een uitbundig feest, de sfeer van Urk voegt een extra dimensie toe aan je dag. De nabijheid van De Koningshof tot de waterrijke natuur zorgt niet alleen voor prachtige uitzichten, maar ook voor een gevoel van rust en sereniteit.

De Koningshof, gelegen te midden van dit alles, combineert de rust van de natuur met de gezellige sfeer van een historische vissersplaats. Het is een plek waar de tijd lijkt stil te staan, waar je je kunt onderdompelen in de schoonheid van het moment en waar elke hoek van de straat een verhaal te vertellen heeft.

In Urk vinden jullie een perfecte mix van natuurlijke schoonheid, culturele rijkdom en historische charme, wat een extra laag van betekenis en schoonheid toevoegt aan jullie trouwdag. Trouwen in De Koningshof is niet alleen een viering op een prachtige locatie, maar ook een ervaring doordrenkt met de unieke sfeer van Urk.

In De Koningshof staat persoonlijke aandacht voor het bruidspaar en hun gasten centraal, wat zich ook weerspiegelt in de uitgebreide culinaire mogelijkheden. Dit hoofdstuk gaat over hoe De Koningshof jullie culinaire wensen tot leven brengt, van de ontvangst tot het feest.

De Koningshof onderscheidt zich door zijn aandacht voor detail en de wens om elke bruiloft uniek te maken. Het team gaat graag met jullie in gesprek om jullie ideeën en voorkeuren te begrijpen en te realiseren. Deze persoonlijke benadering zorgt ervoor dat jullie trouwdag niet alleen bijzonder is, maar ook een weerspiegeling van jullie persoonlijkheid en stijl.

Het culinaire aanbod bij De Koningshof is veelzijdig en aanpasbaar. Of jullie nu kiezen voor een uitgebreid buffet, een verfijnd à la carte-diner, of iets geheel anders, het team werkt nauw samen met jullie om een menu samen te stellen dat jullie en jullie gasten zullen verrukken. De gerechten worden bereid met verse ingrediënten, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit en smaak.

Voor de kinderen biedt De Koningshof speciale menu's die ervoor zorgen dat ook zij volop kunnen genieten van de festiviteiten. Van klassieke kinderfavorieten zoals patat en ijsjes tot gezondere opties, alles wordt gedaan om ervoor te zorgen dat ook de jongste gasten een heerlijke ervaring hebben.

De Koningshof begrijpt dat het eten een belangrijk onderdeel is van de bruiloftservaring. Daarom zetten zij zich in om ervoor te zorgen dat elk aspect van de catering bijdraagt aan de vreugde en het succes van jullie grote dag. Van de eerste hapjes tijdens de receptie tot het laatste dessert op het feest, elk gerecht is ontworpen om te voldoen aan jullie wensen en verwachtingen.

Het culinaire team van De Koningshof, met hun expertise en toewijding, staat klaar om jullie bruiloft te voorzien van onvergetelijke smaken en gerechten die bijdragen aan een onvergetelijke dag.

Neem contact op met deze locatie

Heb je vragen, wil je een bezoek plannen of zou je graag een offerte willen ontvangen?

Contact met De Koningshof

Of kies een van de volgende opties

Image link

Faciliteiten

Overzicht van faciliteiten op deze locatie

 

Voor de ceremonie: 200 personen.

Diner: tot 200 personen.

Feest: tot 200 personen.

 

Rolstoeltoegankelijk

Locatie is in zijn geheel af te huren

Gratis parkeren

Speelruimte voor kinderen

 

Barbecue

Shared dining

Buffet

Menu

Image
Speerpunten
Overnachten
Grote groepen
Geheel af te huren
Barbecue
Rolstoeltoegankelijk
Gratis parkeren

De Koningshof, gelegen in het schilderachtige Urk, biedt een diversiteit aan zalen en terrassen die perfect zijn voor elke fase van jullie trouwdag. Dit hoofdstuk neemt je mee door de verschillende ruimtes die beschikbaar zijn in De Koningshof en hoe deze kunnen bijdragen aan het creëren van jullie droombruiloft.

Het complex beschikt over zeven uniek ingerichte zalen, elk met hun eigen sfeer en capaciteit, geschikt voor zowel intieme bijeenkomsten als grote feesten. Deze zalen variëren in grootte en stijl, van de majestueuze Willem-Alexanderzaal en Máximazaal, elk 375 m² groot, tot de gezellige en knusse Alexiazaal en Arianezaal. De Amaliazaal, verdeeld in twee delen, biedt een flexibele ruimte voor kleinere groepen.

Het hart van De Koningshof wordt gevormd door Het Binnenhof, een centrale ruimte die de verschillende zalen met elkaar verbindt. Deze ruimte kan worden gebruikt voor ontvangst of als een centraal punt van waaruit gasten zich kunnen verspreiden naar de verschillende zalen.

Naast de binnenruimtes, beschikt De Koningshof over twee prachtige terrassen, elk 400 m² groot, die een fantastische buitenruimte bieden voor ceremonies of recepties. Deze terrassen zijn ideaal voor een huwelijksvoltrekking of een feest onder de open lucht, vooral wanneer het weer meewerkt.

Elke zaal en terras in De Koningshof kan worden aangepast en aangekleed naar jullie wensen, wat betekent dat jullie de ruimte volledig kunnen personaliseren. Of jullie nu een traditionele, elegante setting wensen of een meer moderne, informele sfeer, De Koningshof biedt de flexibiliteit om jullie visie werkelijkheid te maken.

De Koningshof in Urk biedt uitstekende overnachtingsmogelijkheden voor het bruidspaar en hun gasten. De accommodaties variëren van comfortabele kamers tot luxe suites, zodat gasten kunnen kiezen voor de optie die het beste bij hun behoeften past. Deze overnachtingsopties maken het mogelijk voor gasten om te ontspannen en de feestelijkheden voort te zetten, zonder zich zorgen te maken over het reizen na de bruiloft.

De schilderachtige omgeving van Urk biedt fantastische mogelijkheden voor bruidsfotografie. De natuurlijke omgeving en het karakteristieke landschap van Urk vormen een prachtige achtergrond voor foto's, die de essentie van jullie speciale dag vastleggen.

De Koningshof is niet alleen een prachtige plek voor jullie huwelijksfeest, maar is ook erkend als een officiële trouwlocatie. Dit betekent dat jullie zowel de burgerlijke ceremonie als het feestelijke gedeelte van jullie bruiloft op deze locatie kunnen vieren.

De mogelijkheid om zowel de ceremonie als het feest op één locatie te houden, biedt veel voordelen. Het brengt gemak en vloeiendheid in de dag, waardoor jullie en jullie gasten zich volledig kunnen focussen op het vieren van deze bijzondere gelegenheid. De overgang van ceremonie naar receptie en feest wordt naadloos, zonder dat gasten zich hoeven te verplaatsen tussen verschillende locaties.

De locatie biedt een sfeervolle en elegante setting voor de huwelijksceremonie. Of jullie nu kiezen voor een traditionele opstelling of iets meer eigentijds, het team van De Koningshof werkt nauw met jullie samen om de ruimte te transformeren tot een setting die jullie liefdesverhaal perfect weerspiegelt.

Bovendien zorgt de officiële status van De Koningshof ervoor dat jullie dag niet alleen een emotionele, maar ook een wettelijke verbintenis wordt, allemaal op één locatie. Het is een plaats waar dromen werkelijkheid worden en waar jullie liefde officieel bezegeld wordt in een omgeving die even mooi als betekenisvol is.

Stel je voor: jullie huwelijksvoltrekking buiten in de open lucht, omringd door de natuurlijke schoonheid van Urk. Bij De Koningshof is dit mogelijk op hun prachtige terrassen, vooral perfect bij mooi weer.

De Koningshof beschikt over twee ruime terrassen, elk 400 m² groot, die een idyllische setting bieden voor jullie huwelijksceremonie. Deze terrassen zijn ideaal voor een buitenhuwelijk, met voldoende ruimte voor ongeveer 160 gasten. Ze vormen een prachtig decor voor jullie ceremonie, met de blauwe lucht boven jullie en de zachte bries van het IJsselmeer.

Het organiseren van een huwelijksceremonie op het terras van De Koningshof biedt een unieke en memorabele ervaring. Niet alleen kunnen jullie genieten van het prachtige uitzicht en de frisse lucht, maar het geeft ook een extra dimensie van romantiek en vrijheid aan jullie speciale dag.

Het team van zal zorgen voor de perfecte opstelling, van stoelen en bloemdecoraties tot de perfecte geluidsinstallatie, zodat jullie geloften helder gehoord kunnen worden onder de open hemel. Of jullie nu dromen van een eenvoudige en intieme ceremonie of een grootse en feestelijke huwelijksceremonie, de terrassen bieden een flexibele en schilderachtige locatie die past bij elke stijl.

Een huwelijksceremonie op het terras maakt jullie trouwdag niet alleen speciaal, maar ook onvergetelijk, met een natuurlijke achtergrond die zorgt voor prachtige foto's en herinneringen die een leven lang meegaan.

Het team van De Koningshof staat bekend om zijn persoonlijke benadering. Ze werken nauw met jullie samen om de bruiloft te realiseren die helemaal bij jullie past, met aandacht voor elk detail en persoonlijke wensen. Dit zorgt ervoor dat jullie dag niet alleen uniek is, maar ook een weerspiegeling van jullie persoonlijkheid en stijl.

Met haar prachtige zalen, uitstekende catering, flexibele mogelijkheden en persoonlijke service, biedt De Koningshof een complete en onvergetelijke trouwervaring. Of jullie nu kiezen voor een intieme ceremonie of een grootschalige viering, De Koningshof zorgt ervoor dat jullie bruiloft een dag wordt om nooit te vergeten.

Staartweg 20, 8321 NB Urk