Photobooth Props Bruiloft

Het Plezier van Photobooth Props op jullie Bruiloft

Waarom Photobooth Props Gebruiken

Photobooth props zijn niet alleen leuke accessoires maar ze spelen een cruciale rol in het verhogen van de sfeer en het toevoegen van een creatieve touch aan foto’s. Het gebruik van props in een photobooth transformeert gewone foto’s in levendige, memorabele momenten. Ze stimuleren gasten om los te komen en hun speelse kant te tonen. Dit maakt het fotograferen in de photobooth een interactieve en dynamische ervaring.

Een ander belangrijk aspect van photobooth props is dat ze als ijsbrekers fungeren, vooral in situaties waar mensen elkaar misschien niet kennen. Ze moedigen gasten aan om samen te werken, poses uit te proberen, en met elkaar te lachen, wat leidt tot meer ontspannen en natuurlijke foto’s.

Trends en Populaire Photobooth Props

Qua trends in photobooth props zien we een grote variëteit, van klassieke items tot meer creatieve en thematische keuzes:

 1. Oversized Brillen en Zonnebrillen: Deze blijven enorm populair vanwege hun directe visuele impact en het plezier dat ze toevoegen aan foto’s.
 2. Hoeden en Pruiken: Verschillende soorten hoeden en pruiken, variërend van cowboyhoeden tot funky afropruiken, brengen een vleugje drama en humor.
 3. Grappige Borden en Tekstballonnen: Borden met grappige uitspraken of gepersonaliseerde berichten voegen een unieke en persoonlijke touch toe aan foto’s.
 4. Thematische Props: Voor evenementen met een specifiek thema, zoals een jaren ’20-feest of een superheldenthema, zijn er props die perfect bij deze stijlen passen.
 5. Inflatable Items: Opblaasbare gitaren, microfoons, en zelfs dieren zijn een hit omdat ze groot, kleurrijk, en fotogeniek zijn.
 6. DIY Props: Zelfgemaakte props, zoals snorren op stokjes of grappige brilmonturen, bieden een kans voor personalisatie en creativiteit.

Het gebruik van props in photobooths draagt bij aan een levendige en onvergetelijke ervaring, zowel voor gasten als organisatoren. Deze eenvoudige, maar effectieve tools versterken niet alleen de interactie tussen de gasten, maar zorgen ook voor een stroom van creativiteit en spontaniteit. Van het poseren met hilarische oversized brillen tot het vasthouden van grappige borden met persoonlijke boodschappen, elke prop opent de deur naar een wereld vol plezier en lach.

Voor veel bruiloften zijn photobooth props een essentieel element geworden dat bijdraagt aan de sfeer en het thema van het evenement. Ze bieden een unieke kans voor gasten om een persoonlijk tintje aan hun foto’s toe te voegen, waardoor deze niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een blijvende herinnering vormen aan de bruiloft.

Bovendien stimuleren deze props voor de photobooth gasten om uit hun comfortzone te stappen en op een speelse manier met elkaar interactie te hebben. Dit kan vooral waardevol zijn op evenementen waar mensen elkaar misschien nog niet goed kennen. De gezamenlijke ervaring van het delen van lachmomenten rond een photobooth versterkt de sociale banden en draagt bij aan een positieve en gedenkwaardige atmosfeer.

Het kiezen van de juiste photobooth props is cruciaal; ze moeten niet alleen aansluiten bij het thema en de sfeer van het evenement, maar ook veelzijdig genoeg zijn om een breed scala aan gasten aan te spreken. De trends in photobooth props evolueren voortdurend, en het is spannend om te zien hoe nieuwe, innovatieve ideeën blijven bijdragen aan de verrijking van de photobooth-ervaring.

Creatief en Budgetvriendelijk: DIY Photobooth Props

In het eerste hoofdstuk hebben we ontdekt hoe photobooth props bijdragen aan het plezier en de creativiteit in de photobooth. Nu gaan we dieper in op een budgetvriendelijke en creatieve benadering: het zelf maken van photobooth props. Deze doe-het-zelf (DIY) benadering biedt eindeloze mogelijkheden om unieke en persoonlijke props te creëren die perfect passen bij je bruiloft.

Ideeën voor photobooth props

Een van de meest opwindende aspecten van het zelf maken van photobooth props voor jullie bruiloft is de vrijheid om je eigen creativiteit te laten schijnen. Hier zijn enkele ideeën en instructies om je op weg te helpen:

 1. Krijtbordprops: Krijtborden zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt om gepersonaliseerde boodschappen, grappige uitspraken of zelfs frames voor foto’s te maken. Koop een paar lege krijtborden, krijtjes in verschillende kleuren en laat je gasten hun creativiteit uiten. Zorg ervoor dat je een doek bij de hand hebt om de borden tussen foto’s schoon te vegen.

 2. Papieren accessoires: Papier is een goedkoop en veelzijdig materiaal om props van te maken. Denk aan snorren, lippen, brillen, hoeden en meer. Download sjablonen van internet, knip ze uit en bevestig ze op houten stokjes. Laat je gasten zichzelf transformeren met deze leuke accessoires.

 3. Foto-frames: Maak grote fotolijsten van karton en verf ze in felle kleuren of versier ze met glitter en pailletten. Gasten kunnen deze lijsten vasthouden en erin poseren voor een fotogeniek effect.

 4. Maskers: Ontwerp en knip maskers uit karton of dik papier. Je kunt maskers maken die passen bij het thema van je evenement, zoals dierenmaskers voor een dierenfeest of Venetiaanse maskers voor een chique gala.

 5. Accessoires van stof: Gebruik oude stoffen en kledingstukken om stoffen props te maken, zoals strikjes, stropdassen, boa’s en hoeden. Knip de stof in de gewenste vormen en naai ze eenvoudig vast op een stukje karton en houten stokjes.

Gebruik van Huis-tuin-en-keukenmaterialen

Niet alleen kun je papier en karton gebruiken voor je DIY photobooth props, maar je kunt ook alledaagse materialen omtoveren tot leuke en effectieve props. Hier zijn enkele tips om je creativiteit aan te wakkeren:

 1. Plastic flessen: Lege plastic flessen kunnen worden omgevormd tot microfoons of zelfs sproeiflessen voor een komische fotosessie.

 2. Kartonnen dozen: Grote kartonnen dozen kunnen worden gebruikt om grappige fotokaders te creëren waar gasten doorheen kunnen steken.

 3. Stoffen en oude kleding: Gebruik oude kledingstukken zoals T-shirts, sjaals of stropdassen om op maat gemaakte props te maken. Een oude spijkerbroek kan bijvoorbeeld worden omgevormd tot een hilarische broekprop.

 4. Keukengerei: Houten lepels, gardes of zelfs pannen kunnen worden gebruikt als komische attributen voor een keukenthema evenement.

 5. Touw en stokken: Maak een mini-fotolijst door touw en stokken te gebruiken om een eenvoudig frame te creëren.

 6. Oude zonnebrillen: druk de glazen er uit en spuit ze in leuke kleuren of doe er wat lijm op en stooi ze vol met pailletjes.

Het zelf maken van props voor de photobooth biedt niet alleen een kans om geld te besparen, maar ook om een persoonlijk tintje aan je evenement toe te voegen. Gasten zullen de inspanning waarderen die je hebt gestoken in het maken van unieke props die de photobooth-ervaring nog leuker maken. Dus ga creatief aan de slag en laat je verbeelding de vrije loop bij het ontwerpen van je eigen DIY photobooth props. De Youtube video hieronder heeft ook nog hele leuke ideeën!

Unieke en Thematische Photobooth Props

In het vorige hoofdstuk hebben we ontdekt hoe je zelf budgetvriendelijke photobooth props kunt maken. Nu duiken we in de wereld van unieke en thematische props, die een extra dosis plezier en creativiteit aan je evenement kunnen toevoegen. Of je nu een bruiloft, jubileum, verjaardagsfeestje of een ander speciaal evenement organiseert, deze ideeën zullen je inspireren om de perfecte props te kiezen.

Thema-specifieke Props

Een geweldige manier om je photobooth naar een hoger niveau te tillen, is door props te gebruiken die perfect passen bij het thema van je evenement. Hier zijn enkele ideeën voor thema-specifieke props:

 1. Photobooth Props voor je Bruiloft: Voor een bruiloft kun je kiezen voor romantische props zoals hartvormige brillen, nepbloemenboeketten, of zelfs borden met “Mr.” en “Mrs.” erop. Dit voegt een romantische sfeer toe aan je photobooth.

 2. Jubileumprops: Voor een jubileumfeest kun je foto’s van het jubilerende paar gebruiken als props. Denk aan grote fotohoeden met afbeeldingen van het paar door de jaren heen, zodat gasten zich kunnen verkleden als de jubilarissen.

 3. Verjaardagsfeestprops: Bij een verjaardagsfeest kun je props gebruiken die passen bij de leeftijd van de jarige. Denk aan cijfers, ballonnen en taartrekwisieten. Voor kinderfeestjes zijn dierenmaskers en superheldenaccessoires altijd een hit.

 4. Seizoensgebonden props: Afhankelijk van het seizoen van je evenement, kun je props kiezen die daarbij passen. Voor een zomers feest kunnen zonnehoeden en strandballen worden gebruikt, terwijl voor een herfstfeest bladeren en pompoenenprops geschikt zijn.

 5. Film- of TV-thema props: Als je evenement is gebaseerd op een bepaalde film of tv-show, gebruik dan props die verwijzen naar de personages of scènes uit die film of show. Gasten kunnen dan in de huid kruipen van hun favoriete personages voor de foto’s.

Innovatieve Photobooth Props

Naast thema-specifieke props kun je ook innovatieve props toevoegen om de photobooth-ervaring extra bijzonder te maken. Hier zijn enkele voorbeelden van unieke en innovatieve props:

 1. Magische fotospiegel: Huur een magische fotospiegel die interactieve animaties en spraakbegeleiding biedt. Gasten kunnen zichzelf zien terwijl ze poses aannemen en de spiegel zal leuke boodschappen weergeven.

 2. 3D-brillen en accessoires: Voor een extra dimensie in je foto’s kun je 3D-brillen en accessoires gebruiken. Deze creëren een speels effect dat gasten zal verrassen.

 3. Opblaasbare rekwisieten: Denk aan opblaasbare microfoons, gitaren, en zelfs dieren. Ze zijn groots en grappig, waardoor ze perfect zijn voor een fotofeest.

 4. Lichtgevende props: Voeg lichtgevende elementen toe aan je props voor een futuristische uitstraling. Glowsticks, LED-brillen en knipperende accessoires voegen een extra laag van plezier toe.

 5. Props met beweging: Props die bewegen of geluid maken, kunnen een verrassingselement aan je photobooth toevoegen. Denk aan wiebelende hoeden, fladderende vlinderdasjes of rammelende maracas.

Het gebruik van unieke en thematische photobooth props, samen met innovatieve ideeën, zal de photobooth-ervaring voor je gasten onvergetelijk maken. Het zorgt voor lachende gezichten, creatieve poses en memorabele momenten die ze nog lang zullen koesteren. Dus ga op zoek naar props die bij je evenement passen en laat je gasten genieten van een photobooth-ervaring die net zo uniek is als zijzelf.

Interactieve en Speelse Props voor de Photobooth

Nu gaan we dieper in op de wereld van interactieve en speelse photobooth props. Deze props moedigen gasten aan om hun creativiteit de vrije loop te laten en interactief te zijn, wat resulteert in grappige, dynamische foto’s die iedereen zal waarderen. Laten we eens kijken naar ideeën voor interactieve props en hoe je ze kunt aanpassen voor je evenement.

Interactieve Props

 1. Fotolijsten: Geef je gasten de mogelijkheid om in grote fotolijsten te stappen voor een levendige en speelse fotosessie. Je kunt lijsten in verschillende stijlen en maten hebben, van klassieke tot gekke, en ze kunnen dienen als een frame voor de perfecte foto.

 2. Opblaasbare instrumenten: Voor muziekgerelateerde evenementen of gewoon voor de lol, bieden opblaasbare gitaren, saxofoons of trompetten een komisch element aan je photobooth. Gasten kunnen net doen alsof ze muzikanten zijn en rocksterren spelen.

 3. Verkleedaccessoires: Hoewel verkleedaccessoires op zichzelf al leuk zijn, kun je interactieve props toevoegen, zoals een koffer met hoeden, boas, sjaals en brillen. Laat gasten zichzelf aankleden en hun eigen stijl creëren voor de foto’s.

 4. Opblaasbare fotobooth: Ga een stap verder en huur een opblaasbare fotobooth die helemaal opgaat in het feestthema. Deze opblaasbare cabines bieden een eigen ruimte voor gasten om gekke poses aan te nemen zonder de rest van het feest te storen.

 5. Props met beweging: Voeg bewegende elementen toe aan je props, zoals hoeden met draaiende propellers, sjaals die in de wind wapperen of bril die knipperen. Deze interactieve props zorgen voor dynamische en grappige foto’s.

Aanpasbare Photobooth Props

 1. DIY-aanpassingen: Geef gasten de mogelijkheid om hun eigen props aan te passen met krijt, stiften, stickers of glitter. Bijvoorbeeld, blanco kartonnen borden kunnen worden gepersonaliseerd met berichten of tekeningen voor een persoonlijke touch.

 2. Gepersonaliseerde rekwisieten: Overweeg om rekwisieten te bestellen met de naam of initialen van het bruidspaar voor een bruiloft of de jarige voor een verjaardagsfeest. Dit voegt een speciale en memorabele dimensie toe aan de foto’s.

 3. Thema-aanpassingen: Pas je props aan om bij het thema van je evenement te passen. Bijvoorbeeld, als je een Hawaiiaans themafeest hebt, kun je bloemenkransen en hula-rokjes aanbieden als aanpasbare props.

 4. DIY-verfstations: Zet een verfstation op waar gasten hun eigen props kunnen schilderen of versieren. Dit kan vooral leuk zijn voor kinderfeestjes, waar kinderen hun creativiteit kunnen uiten.

Het gebruik van interactieve en aanpasbare props voegt een element van verrassing en persoonlijke betrokkenheid toe aan je photobooth-ervaring. Gasten zullen genieten van de vrijheid om zichzelf uit te drukken en te experimenteren met verschillende poses en looks. Het resultaat zal een verzameling levendige en speelse foto’s zijn die de energie en vreugde van je evenement vastleggen. Dus laat je gasten zich uitleven in de photobooth en geniet van de lachsalvo’s en spontane momenten die deze props zullen creëren.

 Aankooptips voor Photobooth Props

Photobooths zijn een geweldige manier om plezier en spontaniteit toe te voegen aan jullie bruiloft. Maar om ervoor te zorgen dat je photobooth echt opvalt, zijn leuke en aantrekkelijke props een absolute must. In dit hoofdstuk richten we ons op het vinden van de perfecte props en delen we handige tips voor de aankoop ervan.

Leuke en Populaire Props

Laten we beginnen met een kijkje te nemen bij enkele van de leukste en meest populaire props die je kunt toevoegen aan je photobooth om je gasten te vermaken en te laten lachen:

 • Oversized Brillen en Zonnebrillen: Deze klassiekers zijn altijd een hit. Ze voegen direct een grappig en speels element toe aan foto’s, waardoor gasten zich kunnen transformeren in hilarische karakters.

 • Grappige Hoeden en Pruiken: Van piratenhoeden tot funky pruiken, deze props moedigen gasten aan om in de huid van een ander personage te kruipen. Het dragen van een extravagante hoed of pruik kan de creativiteit van deelnemers stimuleren.

 • Snorren en Lippen op Stokjes: Voor een snelle transformatie en een vleugje humor zijn snorren en lippen op stokjes een schot in de roos. Gasten kunnen deze eenvoudige props gebruiken om hun gezichtsuitdrukkingen grappig te accentueren.

 • Thema-specifieke Props: Als je evenement een specifiek thema heeft, zoals een jaren ’20 Gatsby-feest, dan kun je props kiezen die perfect passen bij dat thema. Denk aan veren boa’s, parelkettingen en flapper hoofdbanden om de gasten helemaal in de sfeer te brengen.

 • Emoji’s en Tekstborden: Voor een moderne touch kunnen emoji’s en tekstborden met grappige uitspraken de interactie verhogen. Gasten kunnen hiermee hun gevoelens of boodschappen uitdrukken op een leuke en visuele manier.

 • Frames en Achtergronden: Wil je je gasten een unieke fotoshoot-ervaring bieden? Overweeg dan grote kartonnen frames of kleurrijke achtergronden die je kunt toevoegen aan je photobooth. Deze props voegen een extra dimensie toe aan de foto’s en maken ze nog specialer.

Leveranciers van Props

Nu je een idee hebt van welke props je wilt gebruiken, is het tijd om te kijken waar je ze kunt krijgen. Er zijn verschillende opties om photobooth props aan te schaffen:

 • Online Winkels: Websites bieden een breed scala aan photobooth props, van klassieke items tot moderne en thematische opties. Online winkelen geeft je de mogelijkheid om te bladeren en te vergelijken voordat je je keuze maakt.

 • Lokale Feestwinkels: Lokale feestwinkels hebben vaak een assortiment aan photobooth props die je direct kunt bekijken en uitproberen. Dit is handig als je snel iets wilt vinden voor je bruiloft.

 • Gespecialiseerde Photobooth Bedrijven: Sommige bedrijven die photobooths verhuren, bieden ook prop-pakketten aan die specifiek zijn afgestemd op hun booths. Dit kan handig zijn als je je photobooth huurt bij zo’n bedrijf.

Selectie en Aankooptips

Bij het kiezen en kopen van photobooth props, zijn er enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden:

 • Kwaliteit en Duurzaamheid: Zoek naar props die gemaakt zijn van stevige materialen die herhaald gebruik kunnen weerstaan. Je wilt dat je props lang meegaan en er nog steeds goed uitzien na vele fotosessies.

 • Veiligheid: Zorg ervoor dat de props veilig zijn voor gebruik, vooral als er kinderen bij het evenement aanwezig zijn. Vermijd scherpe randen of kleine onderdelen die verstikkingsgevaar kunnen opleveren.

 • Thema en Stijl: Kies props die goed passen bij het thema van je evenement. De props moeten naadloos aansluiten bij de algehele sfeer en stijl van het feest.

Door de juiste props te kiezen en slim in te kopen, kun je ervoor zorgen dat je photobooth een onvergetelijke ervaring biedt voor alle gasten. Onthoud, de beste props zijn die welke mensen aanzetten tot lachen en het creëren van leuke, gedenkwaardige foto’s. Dus ga op zoek naar die unieke en grappige props die de sfeer van je evenement naar een hoger niveau tillen!

Super leuk

Één groot feest voor de camera

Origineel

Als je ze zelf maakt kun je heel specifiek voor jullie thema iets unieks maken.

Photobooth props

Memories

Hoe leuker de photobooth, hoe beter de herinneringen van jullie gasten.

Het is heel uitnodigend

Al je gasten gaan zéker op de foto!

Photobooth props

Photobooth Props kopen

Hieronder vind je een lijst van bedrijven waar je een Photobooth Props kan kopen. De lijst wordt natuurlijk constant aangevuld, maar vooralsnog is dit het overzicht van alle Photobooth props verkopers in Nederland. Dus, heb jij zin om met al je vrienden gezellig op de foto te gaan op je bruiloft met te gekke, originele props? Kijk dan eens naar de leveranciers hier onder.

Fotobelevenis

Nog op zoek naar een photobooth?

Onze favoriete photobooth is die van Kruu. Je kunt er hier meer lezen over waarom wij de Kruu photobooth zo handig vinden of gelijk naar website van Kruu gaan om er een te huren.